31 maj 2015
15:15

Landvetter IF

Referat: Jitex Mölndal BK U - Landvetter IF

Landvetter hemma och vi hade förhoppningar om att förlänga segersviten men bortalaget ville annat idag. Matchbilden stämde ganska bra med vad vi förväntat oss, med en kombination av medvinden, att vi är bättre på att spela bollen i laget samt att Landvetter backar hem så spelas stora delar av första halvlek på bortalagets planhalva. Vi spelar bra, håller bollen bra i laget med spelvändningar och djupledsbollar men ofta tar det stopp vid straffområdesgränsen. Vi kommer inte riktigt till de klara målchanserna men vi har ett friläge, ett skott i stolpen efter en hörna samt ytterligare ett öppet läge på en hörna men lyckas inte få in den.
Landvetter är uppe vid några enstaka tillfällen med skott utifrån och när vi skall spela upp bollen efter ett sådant tillfälle bryter en Landvetterspelare uppspelet mitt i planen, ser att Kajsa står långt ut och skjuter ett högt skott som seglar in i mål. Underläge 0-1 med två minuter kvar av halvleken men vi har hämtat upp sådana lägen förr.
Vi pratar om att öka tempot i andra halvleken och fortsätta att sätta press på Landvetter men motvinden gör det svårare för oss att hålla samma tryck som i första halvlek. Landvetter är piggare i andra halvlek men det är mestadels långa lyror som hamnar hos vår målvakt, eller djupledsbollar som vi kan fånga upp i backlinjen.
Framåt har vi några bra kombinationer och spelsekvenser men det blir aldrig riktigt farligt i andra halvleken, närmast är vi på en frispark som Landvetters målvakt fångar med visst besvär.
Sett över hela matchen så spelar vi bollen bra, särskilt i första halvleken och där borde vi avgjort matchen. I andra halvlek försöker vi men saknar den riktiga gnistan för att vinna matchen. Vi gör en OK insats men vi vet att ni kan bättre och det kommer ju en förlust någon gång. Det måste också sägas att Landvetter gör det bra, krymper ytor, stänger igen vid staffområdesgränsen samt utnyttjar ett av de få lägen de har framåt och vinner även om det inte speglar matchen i sin helhelt. Nya tag nästa gång tjejer, vi är fortfarande med i toppen av serien!
Tack Lollo, Johanna T och Elin J för inhoppet!